OLAHW: Martijn van Steensel

554 618 N.S.V. Nota Bene

Waarde leden en reünisten der N.S.V. Nota Bene, Met veel plezier geef ik gehoor aan het verzoek van het bestuur om wat mooie herinneringen aan mijn tijd in Nijmegen op te halen. Iets wat ik overigens nog geregeld doe. Onder het genot van veel kaas en wijn in Grimentz, een veel-te-veel gangen lunch in ons…

read more

OLAHW: Bob Theunissen

1024 1024 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, Ik weet nog goed dat deze rubriek tijdens een willekeurige bestuursvergadering werd bedacht door mijn medebestuursleden. We hadden zeker niet gedacht dat deze rubriek 5 jaar later nog steeds doorloopt en dat we ondertussen zelf gevraagd zouden worden om een stukje te schrijven. Mooi om te zien! Na een min of meer verloren…

read more

OLAHW: Bas van Dijk

1024 683 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, Een kleine vijftien jaar geleden alweer startte mijn studententijd in Nijmegen. Een avontuur dat in 2014 eindigde en waaraan ik naast een dubbele bul vooral veel mooie herinneringen heb overgehouden. Ik was dan ook vereerd en graag bereid om een bijdrage te schrijven voor deze rubriek. Direct bij aanvang van mijn studie ben…

read more

OLAHW: Pieter Bisschop

1024 859 N.S.V. Nota Bene

Beste Lezer, Al velen gingen mij voor en reflecteerden op eigen ervaringen met Nota Bene en studietijd. Ik stam nog uit de fotorolletjes-tijd. Zwart-wit wel te verstaan, getuige mijn bestuursfoto uit de vorige eeuw. Bij mij op kantoor lachen de jonge kandidaat-notarissen (mij) daar hartelijk om (uit). Ik zal jullie daar niet mee lastigvallen. Nota…

read more

OLAHW: Manisha Pankow

533 800 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, Het was na tweede paasdag 2012. Ik weet het nog zo goed. Mijn studentenhuis was leeg. Inmiddels alweer tien jaar geleden werd ik gevraagd om plaats te nemen in het 53ste bestuur der N.S.V. Nota Bene. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. De functie van assessor leek mij op…

read more

OLAHW: Iris Hitz

859 1024 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer,Met veel genoegen mag ik een bijdrage leveren aan de rubriek ‘oud-leden aan het woord’. Alweer 9 jaar geleden werd ik lid van Nota Bene en daar heb ik nooit een moment spijt van gehad. Meteen vanaf het begin voelde ik me al welkom en na mijn eerste jaar besloot ik actief een bijdrage…

read more

OLAHW: Odette Paardekooper

512 345 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, In 1984 kwam ik in Nijmegen aan om Nederlands Recht te studeren. Na 4 jaar – uiteindelijk kostte werken bij Pinoccio en Carolus Magnus ook inspanning – was ik zover om de afstudeerfase in te gaan. Een goede vriend van mij zei dat Notarieel Recht echt heel leuk was. Privaat en Fiscaal Recht…

read more

OLAHW: Benedict van Dam

400 600 N.S.V. Nota Bene

Terugkijkend op mijn Nota Bene-tijd? Toen ik aankwam in Nijmegen ben ik begonnen met Nederlands Recht. Maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat ik het civiele en fiscale recht het meest interessant vond. Ik heb toen met de studiegids in de hand gekeken hoe en of ik o.a. straf- en bestuursrecht kon vermijden.…

read more

OLAHW: Andrea Esteves Gaspar

395 395 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, Wat een eer om een stukje te mogen schrijven als oud-lid over mijn tijd bij N.S.V. Nota Bene. De opleiding notarieel recht ging uiteraard gepaard met een lidmaatschap bij N.S.V. Nota Bene. Al moet ik toegeven dat mijn lidmaatschap vooral kwam op aandringen van mevrouw Beens en mevrouw Van Haaren, waar ik hen…

read more

OLAHW: Thomas Massee

640 427 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, Het is mij een waar genoegen dat ik voor u een stuk mag schrijven voor de rubriek ‘Oud-leden aan het woord’. Nog niet al te lang geleden was het mijn taak om als Praeses van het 59e bestuur reünisten achter de broek te zitten voor het schrijven van een bijdrage. De collegebanken heb…

read more