Oud leden aan het woord

OLAHW: Hung Nguyen

1024 768 N.S.V. Nota Bene

Voor notarissen en kandidaat-notarissen is december traditiegetrouw een drukke maand. Het is dan ook niet verwonderlijk dat voor deze maand een niet (kandidaat)-notaris aan het woord is. Uiteraard heb ik als ambtenaar bij de Belastingdienst genoeg tijd (lees: tijd over) om een stukje te schrijven voor onze mooie vereniging. December is daarnaast ook een maand…

lees meer

OLAHW: William Kuijpers

400 400 N.S.V. Nota Bene

Ondanks het confronterende karakter van de titel van deze rubriek[1], deel ik vanzelfsprekend graag mijn notariële studentenbelevenissen met het publiek.   Deze “trip down memory lane” werd mij door de praeses verschaft, en leidde tot een speurtocht naar de almanak met 2008-2009 op de kaft.   Een vleugje trots maakt zich weer van mij meester…

lees meer

OLAHW: Paul Boetselaers

1024 681 N.S.V. Nota Bene

Waarde studenten, Met het einde van mijn middelbare schooltijd in zicht, en zoekende naar een ‘niet-standaard’ -vervolgopleiding zoals rechtsgeleerdheid, bedrijfseconomie of bedrijfskunde, viel mijn oog op de notariële studie in Nijmegen. Nijmegen was dusdanig ver weg, dat ik sowieso op kamers moest bivakkeren. Dat leek me wel wat! Ik besloot om contact op te nemen…

lees meer

OLAHW: Dominique Schols

580 1024 N.S.V. Nota Bene

    Romantische hunkering… Putten uit gedachten die automatisch een glimlach opleveren en die gedachten vervolgens toevertrouwen aan het papier is natuurlijk niet ongevaarlijk.
 Hoe helder de gedachten ook kunnen zijn, altijd dreigt, door enkel tijdsverloop, romantisering van de feiten en daar gruwelt de lezende notariële wetenschapper (in spe) natuurlijk van. Mijn notariële carrière begon…

lees meer

OLAHW: Alexander Davits

682 1024 N.S.V. Nota Bene

Met niets dan verwachtingen, enkel gebaseerd op de studententijd van mijn vader, arriveerde ik in augustus 2009 voor de introductie op de studie notarieel recht in Nijmegen. De kennismaking met de N.S.V. Nota Bene volgde reeds later die maand. Ik verbaasde mij direct over twee zaken. Ten eerste schudde de toenmalige praeses mij de hand…

lees meer

OLAHW: Claudia Lap

382 366 N.S.V. Nota Bene

Waarde studenten, In de eindfase van mijn studie Nederlands Recht besloot ik om in een tweede studierichting af te studeren. Ik koos voor Notarieel Recht om pragmatische redenen: ik vond de kernvakken leuk en er was in die jaren – we hebben het dan over eind jaren ’80 – nauwelijks werk voor ‘gewone’ juristen. De…

lees meer

OLAHW: prof. mr. drs. J.S.L.A.W.B. Roes

200 266 N.S.V. Nota Bene

Waarde studenten, Mijn kennismaking met de N.S.V. ‘Nota Bene’ was meteen raak: het Groot Langstlevende Bal in 1995, in wat toen nog onmiskenbaar de ‘Nota Bene’-stamkroeg was: Café Trianon aan de Berg en Dalseweg. Ik had zojuist mijn rechtenstudie opgepakt en kon dus wel een borrel gebruiken. Het Groot Langstlevende Bal was een groot(s) feest,…

lees meer

OLAHW : Willem Renting

1024 683 N.S.V. Nota Bene

Geachte leden der N.S.V. Nota Bene, Op een zomerse woensdag in augustus 2012 begon voor mij het verhaal van N.S.V. Nota Bene. Het was de dag van de introductie-borrel bij Cafe Royal (destijds ‘t Hoofdkantoor). Dit was de aanvang van mijn studententijd in Nijmegen en na de inauguratie ook de aanvang van mijn lidmaatschap bij…

lees meer