OLAHW: Thea Sperling

846 1024 N.S.V. Nota Bene

Toen ik in 1986 begon met de Notariële Studierichting, was ik van plan me niet anders te gedragen dan in de twee daarvoor liggende jaren: hard studeren en geen tijd verliezen aan contact met medestudenten. Bij massaal gevolgde colleges kon je je in anonimiteit verschuilen, maar het clubje notariële studenten was daarvoor te klein. De…

lees meer

OLAHW: Michael Shousha

945 710 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, Het is mij een waar genoegen om u middels deze weg wat te mogen vertellen over mijn persoonlijke ervaringen gedurende mijn studententijd. Aangezien mij gevraagd is om u te voorzien van enkele ‘tips’, zal ik u (naast een aantal persoonlijke (levens)ervaringen) als alwetende wijsgeer voorzien van enkele ‘adviezen’. Er zijn weinig verenigingen waar…

lees meer

OLAHW: Kristel Beens

377 613 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, Toen ik werd gevraagd door mevrouw de Praeses om een stukje te schrijven in de rubriek ‘Oud-leden aan het woord’, leek mij dit uiteraard erg leuk. Hoewel het kortgeleden is dat ik ben afgestudeerd, zal ik u proberen mee te nemen in mijn avonturen met N.S.V. Nota Bene. Net zoals velen ben ook…

lees meer

OLAHW: Jeske de Kort

686 1024 N.S.V. Nota Bene

Het zal u niet verbazen dat ook ik, als oud-lid, dierbare herinneringen koester aan de tijd die ik doorbracht onder de brede noemer N.S.V. Nota Bene. In het bijzonder mijn deelname aan het 51e bestuur kan ik hier niet onvermeld laten, net als die in het bestuur van het Landelijk Notarieel Studentencongres 2012. Dit alles…

lees meer

OLAHW: Nick de Roder

674 1024 N.S.V. Nota Bene

Geachte leden, Het was zondag 19 augustus 2012. Met een veel te gebruind gezicht en angstzweet op mijn rug en voorhoofd fietste ik naar het ABN Amro gebouw aan het Keizer Karelplein. Daar stonden de mentormama’s op mij en de rest van mijn introgroepje te wachten.  Mijn mentormama’s waren actief lid bij N.S.V. Nota Bene…

lees meer

OLAHW: Ruben Martens

1000 715 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer,  Dat ik na een kleine anderhalf jaar na afstuderen al gevraagd zou worden om u te verblijden met mijn bijdrage aan ‘OLAHW’ had ik niet voorzien, noch mogen hopen. Te meer omdat ik mezelf met mijn 26 jaren allesbehalve oud voel en ik nog veelvuldig te zien ben op de website, maar ik…

lees meer

OLAHW: Jaap Huenges Wajer

150 150 N.S.V. Nota Bene

Waarde leden, Na twee jaren in Delft lucht- en ruimtevaartechnieken te hebben ‘gestudeerd’, werd het tijd voor deze jongen om serieus te worden. Na met vele mensen gesproken te hebben, werd ik door een kandidaat-notaris overtuigd om Notarieel recht te gaan studeren in Nijmegen. De reden was, dat Notarieel recht het meest bèta is van…

lees meer

OLAHW: Marco Rijk

639 429 N.S.V. Nota Bene

Studeren in jaren 90 in combinatie met Nota Bene   Jongste bediende op kantoor dringt aan: schrijf dat stukje voor het Nota Bene blad nu eens. Meneer blijkt praeses van Nota Bene te zijn, hetgeen thans een jaar studie kost. De notaris is druk, jaar met 2400+ akten achter de rug, privé net verhuisd en…

lees meer

OLAHW: Koen van den Berg en Joost van der Eerden

800 600 N.S.V. Nota Bene

Waarde leden en reünisten van onze mooie vereniging, Vanzelfsprekend hebben we in diverse commissies gezeten. Vanzelfsprekend hebben we in het bestuur gezeten. Vanzelfsprekend hebben we veel geleerd en memorabele momenten meegemaakt. Maar dit geldt voor velen. Wij maken u graag heel concreet deelgenoot van een van de mooiste reizen die we met Nota Bene gemaakt…

lees meer

OLAHW: Fabiënne Reeling

1024 1024 N.S.V. Nota Bene

Het nieuwe jaar is nog maar net aangebroken en ik heb de eer dit nieuwe jaar af te trappen met een stuk in de rubriek ‘oud leden aan het woord’. Allereerst aan eenieder die dit stuk zal lezen: de beste wensen voor 2021! Voor de lezers die mij wellicht niet kennen zal ik mijzelf even…

lees meer