OLAHW: Jeske de Kort

686 1024 N.S.V. Nota Bene

Het zal u niet verbazen dat ook ik, als oud-lid, dierbare herinneringen koester aan de tijd die ik doorbracht onder de brede noemer N.S.V. Nota Bene. In het bijzonder mijn deelname aan het 51e bestuur kan ik hier niet onvermeld laten, net als die in het bestuur van het Landelijk Notarieel Studentencongres 2012. Dit alles…

lees meer

OLAHW: Nick de Roder

674 1024 N.S.V. Nota Bene

Geachte leden, Het was zondag 19 augustus 2012. Met een veel te gebruind gezicht en angstzweet op mijn rug en voorhoofd fietste ik naar het ABN Amro gebouw aan het Keizer Karelplein. Daar stonden de mentormama’s op mij en de rest van mijn introgroepje te wachten.  Mijn mentormama’s waren actief lid bij N.S.V. Nota Bene…

lees meer

OLAHW: Ruben Martens

1000 715 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer,  Dat ik na een kleine anderhalf jaar na afstuderen al gevraagd zou worden om u te verblijden met mijn bijdrage aan ‘OLAHW’ had ik niet voorzien, noch mogen hopen. Te meer omdat ik mezelf met mijn 26 jaren allesbehalve oud voel en ik nog veelvuldig te zien ben op de website, maar ik…

lees meer

OLAHW: Jaap Huenges Wajer

150 150 N.S.V. Nota Bene

Waarde leden, Na twee jaren in Delft lucht- en ruimtevaartechnieken te hebben ‘gestudeerd’, werd het tijd voor deze jongen om serieus te worden. Na met vele mensen gesproken te hebben, werd ik door een kandidaat-notaris overtuigd om Notarieel recht te gaan studeren in Nijmegen. De reden was, dat Notarieel recht het meest bèta is van…

lees meer

OLAHW: Marco Rijk

639 429 N.S.V. Nota Bene

Studeren in jaren 90 in combinatie met Nota Bene   Jongste bediende op kantoor dringt aan: schrijf dat stukje voor het Nota Bene blad nu eens. Meneer blijkt praeses van Nota Bene te zijn, hetgeen thans een jaar studie kost. De notaris is druk, jaar met 2400+ akten achter de rug, privé net verhuisd en…

lees meer

OLAHW: Koen van den Berg en Joost van der Eerden

800 600 N.S.V. Nota Bene

Waarde leden en reünisten van onze mooie vereniging, Vanzelfsprekend hebben we in diverse commissies gezeten. Vanzelfsprekend hebben we in het bestuur gezeten. Vanzelfsprekend hebben we veel geleerd en memorabele momenten meegemaakt. Maar dit geldt voor velen. Wij maken u graag heel concreet deelgenoot van een van de mooiste reizen die we met Nota Bene gemaakt…

lees meer

OLAHW: Fabiënne Reeling

1024 1024 N.S.V. Nota Bene

Het nieuwe jaar is nog maar net aangebroken en ik heb de eer dit nieuwe jaar af te trappen met een stuk in de rubriek ‘oud leden aan het woord’. Allereerst aan eenieder die dit stuk zal lezen: de beste wensen voor 2021! Voor de lezers die mij wellicht niet kennen zal ik mijzelf even…

lees meer

OLAHW: Joyce Martens-Posthumus

480 640 N.S.V. Nota Bene

Op dit moment is mijn kantoor op zoek naar een beginnend kandidaat-notaris en waar kun je die het beste vinden? Uiteraard onder de leden van N.S.V. Nota Bene! Ik heb dan ook de stoute schoenen aangetrokken en Nota Bene gevraagd of het mogelijk is een vacature te plaatsen op de site van de vereniging. Naar…

lees meer

OLAHW: Leon Verstappen

768 1024 N.S.V. Nota Bene

Mijn eerste herinneringen aan de notariële opleiding voeren mij terug naar mijn studententijd. Ik had er in 1986 drie jaren Nederlands recht erop zitten en als ik niet oppaste zou ik veel te snel met de rechtenstudie aan de toen nog Katholieke Universiteit Nijmegen klaar zijn. Daar had ik geen zin in. Langzaamaan begon ik…

lees meer

OLAHW: Tessa Pieksma

1024 1024 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer,  Ondanks dat ik pas een klein jaartje lid-af ben, schrijf ik met plezier een bijdrage voor de ”oud leden aan het woord” rubriek. In mijn eigen bestuursjaar is deze rubriek immers geïntroduceerd en veel mooie verhalen zijn inmiddels de revue gepasseerd.  Toen ik een aantal jaar geleden als achttienjarige in Nijmegen terecht kwam…

lees meer