OLAHW : Willem Renting

1024 683 N.S.V. Nota Bene

Geachte leden der N.S.V. Nota Bene,

Op een zomerse woensdag in augustus 2012 begon voor mij het verhaal van N.S.V. Nota Bene. Het was de dag van de introductie-borrel bij Cafe Royal (destijds ’t Hoofdkantoor). Dit was de aanvang van mijn studententijd in Nijmegen en na de inauguratie ook de aanvang van mijn lidmaatschap bij N.S.V. Nota Bene. Mij werd gevraagd wat mijn herinneringen zijn aan mijn studententijd en wat ik in die periode heb geleerd.

In mijn eerste jaar was ik pedel, het tweede jaar zat ik in de eerstejaarscommissie, het derde jaar in de lustrumcommissie en het jaar daarna mocht ik Praeses van Nota Bene zijn. Ik heb veel mensen leren kennen, in de eerste plaats door activiteiten van Nota Bene in Nijmegen zelf, maar daarnaast ook door landelijke feesten, congressen en kantoorbezoeken. Het eerste was vooral fijn voor de sociale contacten naast het studeren en het tweede was heel goed om onder andere een beter beeld te krijgen van verschillende kantoren. Het is goed om al een indruk te hebben van mogelijkheden voor stages of werk. Uiteindelijk heb ik verschillende stages gelopen die heel belangrijk zijn geweest voor mijn keuze om bij NautaDutilh aan het werk te gaan.

Ik heb na mijn afstuderen eind augustus eerst nog wat gaan gereisd, tot het in januari echt tijd was om als kandidaat-notaris aan de slag te gaan bij NautaDutilh te Rotterdam. Hier houd ik mij vooral bezig met ondernemingsrecht.

Nu kan ik jullie als werkende echt tips geven voor tijdens je studententijd: ga naar kantoorbezoeken, probeer ergens stage (of meerdere stages) te lopen en schroom vooral niet om aan oud-leden te vragen wat zij nu precies waar doen. Daarnaast is het heel leuk en handig om veel (landelijke) activiteiten te bezoeken, omdat je daar veel medestudenten kunt ontmoeten die vrienden voor het leven kunnen worden en die je tijdens de rest van je loopbaan nog veel kunt tegenkomen.
Én vergeet tijdens je studententijd vooral het volgende niet:
“Je bent nog jong en onbedorven, maar dat duurt niet meer zo lang. Nota Bene zal je leren hoe je beter zuipen kan!”

Vriendelijke groet,

Willem Renting