OLAHW: Tessa Pieksma

1024 1024 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer, 

Ondanks dat ik pas een klein jaartje lid-af ben, schrijf ik met plezier een bijdrage voor de ”oud leden aan het woord” rubriek. In mijn eigen bestuursjaar is deze rubriek immers geïntroduceerd en veel mooie verhalen zijn inmiddels de revue gepasseerd. 

Toen ik een aantal jaar geleden als achttienjarige in Nijmegen terecht kwam om te studeren, had ik geen idee wat me allemaal te wachten stond en wat mijn studententijd me allemaal zou brengen. Na het propedeusejaar met veel plezier voltooid te hebben, stond ik voor een keuze: ga ik voor Rechtsgeleerdheid of Notarieel recht. Europees en Internationaal recht was allang afgevallen, maar Notarieel recht, dat is toch superstoffig? Toch was privaatrecht wel mijn favoriete vak. Na lang nadenken en rondstruinen op het internet ging ik er toch voor. Ik koos voor Notarieel recht, een keuze waar ik tot op de dag van vandaag heel erg blij mee ben. Zowel de studie als de praktijk bleken op mijn lijf geschreven. Van de hardnekkige stoffige reputatie blijkt weinig waar te zijn. Bij de overstap naar Notarieel recht hoorde voor mij ook lidmaatschap bij Nota Bene. Na de inauguratie ALV, waar ik toch enigszins zenuwachtig naartoe ging, voelde ik me al snel op mijn plek bij Nota Bene. Als lid hoefde ik me nooit te vervelen met het scala aan activiteiten en commissiewerkzaamheden. Ik heb dan ook met volle teugen van mijn lidmaatschap bij Nota genoten. De verre reizen naar onder meer Singapore en Shanghai, de uitstapjes door het hele land en natuurlijk de vele borrels die met enige regelmaat eindigen in de Malle zijn mij uitstekend bevallen. Als kers op de taart werd ik gevraagd praeses te worden, iets waar ik nooit van had durven dromen. Van mijn bestuursjaar heb ik enorm veel geleerd en heb ik met veel plezier vervuld. Zelfs de eindeloze treinreisjes door het hele land had ik voor geen goud willen missen. De mooiste momenten vond ik toch wel de landelijke activiteiten, waar Nota Bene altijd goed en enthousiast vertegenwoordigd was. Vooral hoe Nota Bene altijd de boel overnam bij het feest van het landelijk notarieel studentencongres was altijd schitterend om te zien. Ik hoop dat dit nog vele jaren zo blijft!

Langzaam maar zeker kwam na mijn bestuursjaar het einde van mijn studententijd in zicht. Sinds december 2019 ben ik werkzaam in het notariaat, meer specifiek op de sectie commercieel vastgoed bij Van Doorne, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Toch was de overgang van student met bakken vrije tijd naar fulltime werken natuurlijk wel even wennen. Op willekeurige momenten van de dag naar de supermarkt of sportschool is er niet meer bij. Ondanks dat ik op vrije tijd heb moeten inleveren, bevalt het werkzame leven me goed. In de collegebanken blijft alles toch enigszins abstract en nu komt de stof echt tot leven. Desalniettemin mis ik soms het Nijmeegse en mooie studentenleven. Alle clichés zijn wat dat betreft waar en ik zou de studenten ook zeker mee willen geven: geniet van je studententijd, voor je het weet is het voorbij! 

Tessa Pieksma