OLAHW: Paul Boetselaers

1024 681 N.S.V. Nota Bene

Waarde studenten,

Met het einde van mijn middelbare schooltijd in zicht, en zoekende naar een ‘niet-standaard’ -vervolgopleiding zoals rechtsgeleerdheid, bedrijfseconomie of bedrijfskunde, viel mijn oog op de notariële studie in Nijmegen. Nijmegen was dusdanig ver weg, dat ik sowieso op kamers moest bivakkeren. Dat leek me wel wat! Ik besloot om contact op te nemen met de RU en een dagje mee te lopen met enkele studenten notarieel recht (destijds  de Ab-actis en Assessor II van Nota Bene). Zonder dat ik het in de gaten had, werd ik te zijner tijd als scholier al gerekruteerd voor de vereniging.

Ruim vijf en half jaar later kijk ik terug op een onvergetelijke tijd bij Nota Bene. Een kleine greep uit mijn studententijd bij Nota Bene zal ik u absoluut niet onthouden; maarliefst vier snoepreisjes (Marokko, Madrid – waarbij we ook een partijtje in Estadio Santiago Bernabéu hebben meegepikt -, Singapore en Shanghai), diverse commissies, tal van andere (landelijke) activiteiten en als absoluut hoogtepunt een bestuursjaar. Hierop terugkijkend meen ik dat het samenwerken in commissies dan wel het bestuur voor mij een belangrijker leermoment is geweest, dan het bijwonen van werk- of hoorcolleges over de actio pigneraticia contraria, u allen bekend.

De deuren die Nota Bene opent voor studenten die aan het begin van hun werkzame leven staan zijn enorm. Hoewel u zelf onderdeel bent van een bepaalde lichting studenten, voor mij was dat 2013-2014, leert u mensen kennen uit de minimaal vijf jaarlagen (destijds zelfs acht a negen jaarlagen) daarboven, alsook de lichtingen die daarna komen. De eerste ingangen bij potentiële werkgevers zijn daarmee gelegd. Uiteindelijk is het notariswereldje betrekkelijk, en des te fijner is het als u een deel van uw toekomstig collega’s kent.

Het bijwonen van kantoorbezoeken of andere kantoorevents was voor mij zeker een must om te ontdekken bij wat voor kantoor ik mijn carrière wilde beginnen. Ik raad iedereen dan ook van harte aan om zoveel mogelijk kantoren te leren kennen en minimaal een stage te lopen. Ikzelf heb twee stages gelopen in het tweede jaar van mijn master, waarna ik als werkstudent bij Taylor Wessing ben blijven plakken. Na het afronden van mijn studie ben ik per  1 september jl. als kersverse ‘kandidaat’ in dienst getreden bij Taylor Wessing in Eindhoven.  Sindsdien heeft het welbekende ‘kandidaatje luister even’ een andere lading gekregen.

Hartelijke groet,

Paul Boetselaers