OLAHW: Odette Paardekooper

512 345 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer,

In 1984 kwam ik in Nijmegen aan om Nederlands Recht te studeren. Na 4 jaar – uiteindelijk kostte werken bij Pinoccio en Carolus Magnus ook inspanning – was ik zover om de afstudeerfase in te gaan.
Een goede vriend van mij zei dat Notarieel Recht echt heel leuk was. Privaat en Fiscaal Recht spraken me aan en dat zat mooi in het pakket. Een ander voordeel was dat ik dan nog twee jaar onder de pannen was met studeren en dat sprak me helemaal aan.
Nota Bene was een echte studievereniging. Bijna alle notarieel recht studenten waren lid; de één wat actiever dan de ander.
Van 1989 tot 1990 zat ik het bestuur met Patrick, Bas, Arnoud en Wytse. We hadden feestjes, etentjes en de nodige borrels, want er was tenslotte veel om te overleggen.
Het meest bijzondere was onze tweedaagse uitwisseling naar de universiteit in Münster o.l.v. Martin-Jan van Mourik.
Deze uitwisseling was eenmalig. Daarna mochten we niet meer terugkomen… of wilden we niet meer teruggaan?

Eind 1990 studeerde ik af Nederlands en Notarieel Recht. Als kandidaat-notaris kwam je ook toen aan het werk. Een stapje over de rivieren leek me wel wat en de eerste 2 jaar heb ik gewerkt in Den Haag. Nijmegen bleef toch trekken. Mede door mijn Nota Bene-tijd kan ik wel zeggen, ben ik bij Hekkelman notarissen geland.
Per 1 januari 2023 werk ik daar 30 jaar en ik niet alleen, twee andere Nota Bene-leden nog langer. Zo zie je maar waar dit allemaal toe kan leiden!

 

Odette Paardekooper