OLAHW: Nick de Roder

674 1024 N.S.V. Nota Bene

Geachte leden,

Het was zondag 19 augustus 2012. Met een veel te gebruind gezicht en angstzweet op mijn rug en voorhoofd fietste ik naar het ABN Amro gebouw aan het Keizer Karelplein. Daar stonden de mentormama’s op mij en de rest van mijn introgroepje te wachten. 

Mijn mentormama’s waren actief lid bij N.S.V. Nota Bene en lieten er geen gras over groeien. Zij wilden dat iedereen lid werd, dus vertelden zij ons veel over de prachtige vereniging. Zelfs de verenigingsmascotte, Nota Beertje, ging overal mee naartoe. Mee tijdens de door mij gehate sportdag, het introductiecollege over Ruud en Estelle en zelfs ’s avonds als we op stap gingen. Ook ging Nota Beertje mee braadworsten eten tijdens het introductieweekend, maar is daar tragisch om het leven gekomen (verkoold). Een foto van Nota Beertje in al zijn glorie prijkt nog altijd, als het goed is, op de bestuurstafel tijdens vergaderingen.

Nu zit ik in de zon met een Desperados in de hand en blik ik terug op mijn tijd bij Nota Bene waar maar geen einde aan leek te komen. Ik ben dan nog niet heel lang oud-lid, maar ik was wel lang een ‘oud’ lid. Na de eerste activiteiten met Nota Bene volgden er veel meer. Ruim zeven jaar heb ik mogen genieten van borrels en feesten, maar heb ik ook mijn steentje mogen bijdragen. In onder andere de foto- en internetcommissie en de NBF-commissie (nu samen de multimediacommissie) moest ik keihard ‘werken’. In het collegejaar 2015-2016 mocht ik plaatsnemen in het zesenvijftigste bestuur als ab-actis. Tijdens mijn bestuursjaar werd er door veel oud-bestuursleden goed ingehamerd dat ik moest genieten. Ik geloof dat ik dat wel heb gedaan.

Ook daarna nog. Het feit dat ik weer mocht opstaan tijdens de algemene ledenvergaderingen om alles af te kraken vond ik heerlijk. De vereniging loslaten ging me niet zo gemakkelijk af, dus gooide ik er nog een symposiumcommissie en een plekje in de Raad van Advies tegenaan. Dat maakte mijn tijd bij Nota Bene echt af. Uiteindelijk moest ook ik afscheid nemen. De ervaringen, mooie herinneringen en vriendschappen die ik in deze jaren heb opgedaan waardeer ik enorm. Daarom zal N.S.V. Nota Bene altijd een speciaal plekje behouden in mijn hart.

De ervaringen, herinneringen en vriendschappen wens ik ook u allen toe. Dat u daarnaast moet genieten van het moment, hoef ik u waarschijnlijk niet (meer) te vertellen. Na een lang kluizenaarsbestaan zult u dat ongetwijfeld gaan doen. Wellicht zie en spreek ik u tijdens een symposium of een andere activiteit als ik namens Netwerk Notarissen weer aanwezig mag zijn!

 

Met notariële groet,

Nick de Roder