OLAHW: Michael Shousha

945 710 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer,

Het is mij een waar genoegen om u middels deze weg wat te mogen vertellen over mijn persoonlijke ervaringen gedurende mijn studententijd. Aangezien mij gevraagd is om u te voorzien van enkele ‘tips’, zal ik u (naast een aantal persoonlijke (levens)ervaringen) als alwetende wijsgeer voorzien van enkele ‘adviezen’.

Er zijn weinig verenigingen waar ik gedurende mijn studietijd geen kennis mee heb gemaakt. Toch moet ik bekennen dat geen enkele vereniging mij het gevoel heeft gegeven zoals ik dat bij Nota Bene heb ervaren. Voordat ik verder ga met het verheerlijken van Nota Bene, zal ik voor de onpartijdige toeschouwer alvast een eerste tip meegeven: oriënteer u zo breed mogelijk en grijp iedere kans aan om nieuwe mensen en (rechts)gebieden te leren kennen. Het klinkt cliché, maar uw studietijd is de tijd waarin u zich bij uitstek kunt ontwikkelen op verschillende vlakken. Zodoende komt u erachter waar daadwerkelijk uw interesses liggen.

Nota Bene organiseert naast activiteiten die bijdragen aan inhoudelijke verbreding, ook informele activiteiten die minstens net zo waardevol zijn voor het verloop van uw (studie)loopbaan. U leert hiermee niet alleen uw gelijkgestemde kennen, ook kunt u vriendschappen voor het leven opbouwen. Deze vriendschappen vergemakkelijken niet alleen het bemachtigen van aantekeningen, maar wellicht kleven er ook andere voordelen aan deze vriendschappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verdere verloop van uw notariële carrière. De notariële wereld is een kleine wereld, dus kijk alvast met wie u in de toekomst zeker (n)iets te maken wil hebben.

Inmiddels heb ik gekozen voor een andere route dan het notariaat. Desondanks blijf ik (mede dankzij Nota Bene) regelmatig in contact met oud-studiegenoten. Er zijn ontelbaar veel redenen waarom uw lidmaatschap een bijdrage levert aan uw algemene ontwikkeling. Wellicht leert u tijdens uw lidmaatschap meer over het legendarische verhaal van een Formule 1 coureur die tijdens het Nota Bene weekend zijn skelter op mysterieuze wijze bij de toiletten had geparkeerd, hoe wij tijdens een studiereis in Shanghai het ‘Kareltje’ hebben benoemd tot nationale munteenheid van China, wie de gezichten zijn achter de befaamde slogans uit de almanakken en last but not least: hoe u GIGA kunt genieten van uw studententijd.

Kort en goed, een wijze man zei ooit dat kennissen minstens net zo belangrijk zijn als kennis. Met een lidmaatschap bij Nota Bene ontwikkelt u beide.

Michael Shousha