OLAHW: Kristel Beens

377 613 N.S.V. Nota Bene

Waarde lezer,

Toen ik werd gevraagd door mevrouw de Praeses om een stukje te schrijven in de rubriek ‘Oud-leden aan het woord’, leek mij dit uiteraard erg leuk. Hoewel het kortgeleden is dat ik ben afgestudeerd, zal ik u proberen mee te nemen in mijn avonturen met N.S.V. Nota Bene. Net zoals velen ben ook ik eerst begonnen op Rechtsgeleerdheid. Na een jaar begon het te knagen om toch de keuze te maken voor Notarieel Recht, zeker gezien mijn interesse uitging naar de privaatrechtelijke vakken. Toen ik de keuze had gemaakt kende ik N.S.V. Nota Bene op dat moment nog niet echt.  Daar kwam echter verandering in toen ik woonachtig werd bij oud-bestuurslid, mevrouw Van Haaren. Hoewel zij enorm enthousiast was, ben ik niet direct overstag gegaan. Zonde, achteraf gebleken, want ik heb een mooie tijd gehad bij N.S.V. Nota Bene. De kantoorbezoeken, de mooie herinneringen en de vele vriendschappen welke je hebt opgebouwd, zou ik namelijk voor geen goud willen missen. Zoals menig Nota Bene lid kan bekoren, zijn mijn mooiste herinneringen toch wel aan de borrels, de ALV’s en de landelijke activiteiten, zoals het hockeytoernooi, congres en feest. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik voornamelijk commissies heb bekleed waarbij gezelschap en borrelen de hoofddraad waren. Aan al het moois komt een einde en ten tijde van corona ben ik afgestudeerd. Hoewel de feestjes en partijen een leuke aanvulling zijn geweest van mijn studententijd, merk ik nu meer dan tevoren waar het bij N.S.V. Nota Bene voornamelijk om ging, namelijk samenhorigheid. Ten tijde van solliciteren en daadwerkelijk werkzaam zijn in het notariaat komt goed naar voren wat je hebt aan deze prachtige vereniging. Een belletje hier, een appje daar, iedereen staat voor elkaar klaar en wil met je meedenken aan je toekomstplannen. Gezien het best spannend kan zijn als je klaar bent met studeren en de ‘echte’ wereld op je afkomt. Daarmee heeft N.S.V. Nota Bene mij vele handvatten gegeven om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven. Voor nu wil ik u adviseren om te genieten nu het eindelijk weer kan en hopelijk brengt N.S.V. Nota Bene u net zoveel als het mij heeft gebracht!

 

Kristel Beens