OLAHW: Koen van den Berg en Joost van der Eerden

800 600 N.S.V. Nota Bene

Waarde leden en reünisten van onze mooie vereniging,

Vanzelfsprekend hebben we in diverse commissies gezeten. Vanzelfsprekend hebben we in het bestuur gezeten. Vanzelfsprekend hebben we veel geleerd en memorabele momenten meegemaakt. Maar dit geldt voor velen. Wij maken u graag heel concreet deelgenoot van een van de mooiste reizen die we met Nota Bene gemaakt hebben, en wel die naar Curaçao:

Zondagochtend 25 maart 2007 werd er om 05:30 verzameld bij het Mercure hotel aan het Nijmeegs centraal station. Sommige mensen leren het nooit, zo presteerde de buschauffeur genaamd Joop, Jan, Ed, Henk of Martin het om zijn ‘klokkie’ op wintertijd te laten staan, terwijl wij toch echt naar het zomerse Curaçao gingen. Schiphol werd desalniettemin ruim op tijd bereikt en de goudgele rakkers met de witte pet gleden al snel onze dorstige keeltjes in. Tijd om te eten was er niet!

Eenmaal aan boord van vlucht MP0661 werden ondergetekenden door een charmante stewardess benaderd met de vraag of inmiddels de tweede door ons bestelde fles ´Piper Heidsieck´ aangebroken mocht worden. Vooruit dan maar en onze kelen werden gezuiverd van het edele gerstenat. Eenmaal op Antilliaanse bodem werden we welkom geheten door onze knuffelbeer Reggie: “Ik zal jullie Curaçao laten zien en vervolgens Loyens & Loeff een poot uitdraaien”.

De volgende dag was het tijd om het niveau wat op te krikken. Er werd verzameld om de regering gezeteld in Fort Amsterdam met een bezoek te vereren. Wij werden wijzer gemaakt over de status van de verschillende eilanden en de kleine verschillen tussen het Nederlandse en Antilliaanse BW en de Wet op het Notarisambt. Onder andere is ‘fiducia CUM creditore’ wel geldig en zijn de tarieven van de notaris niet vrijgegeven. Die goeie ouwe tijd!

´s Avonds is ieder zijn eigen gang gegaan waarbij culinair Willemstad werd ontdekt en bij het oer-Nederlandse semi-bruin café `De Nachtwacht` menig bierella´s werden gekocht.

Na een kort slaapje kregen we een college van mr. Steenhuis waarin hij enkele praktische ondernemingsrechtelijke aspecten met ons doornam. ’s Middags op Jan Thiel Beach vlogen de Mojito´s, Long Island Ice-tea´s, Daquiri´s met een twist en Cuba Libres ons om de oren. Zo rond de ‘cup-a-soup tijd’ werd er met het immer onvolprezen beachvolleybal begonnen. In teams van drie werd er gestreden om de ‘Nota Bene wisselfallus’ a.k.a. ‘Koraalbokaal’.  Uiteraard eindigde de avond weer in `De Nachtegaal`.

Later in de week hebben we een bezoek gebracht aan de fiscalisten van LoLo. De borrel was oké maar enkelen konden meer genieten van de `private-stash` van de partner.

Toen de week aan het einde was gekomen maakten we het laatste ritje met “Reggie”, kreeg de reiscommissie zeer veel veren ingestoken en gingen we hup de kist in.

Hierbij willen wij het bestuur danken voor de mogelijkheid om deze geweldige ervaring te mogen delen. Wij hebben onder het genot van (zeer) goede wijn onze studententijd herbeleefd en de reis naar Caribisch Nederland opnieuw gemaakt. We hebben geweldig genoten!  

Met notariële groet,

Koen van den Berg en Joost van der Eerden