OLAHW: Joyce Martens-Posthumus

480 640 N.S.V. Nota Bene

Op dit moment is mijn kantoor op zoek naar een beginnend kandidaat-notaris en waar kun je die het beste vinden? Uiteraard onder de leden van N.S.V. Nota Bene!
Ik heb dan ook de stoute schoenen aangetrokken en Nota Bene gevraagd of het mogelijk is een vacature te plaatsen op de site van de vereniging. Naar aanleiding van dit contact is mij gevraagd een stukje te schrijven voor de site.

Graag stel ik mijzelf aan jullie voor. Mijn naam is Joyce Martens-Posthumus. In 1990 ben ik begonnen aan mijn studie Nederlands recht. Na het derde jaar kwam ik er achter dat mijn hart ligt bij het Burgerlijk recht en niet zo zeer bij strafrecht, bestuursrecht en staatsrecht. De mogelijkheid bestond toen om het vierde en vijfde jaar te volgen bij Notarieel recht en om daar ook de afsluitende scriptie te schrijven.
Op woensdag 28 februari 1996 heb ik mijn bul Notarieel recht behaald. De dag erna kon ik met een klein katertje mijn bul Nederlands recht ophalen.

Tijdens mijn studentenjaren ben ik lid geweest van Ovum Novum. Bij Ovum Novum heb ik een jaar in het bestuur gezeten en veel geleerd. De tijd bij Ovum Novum was fantastisch. Nog steeds heb ik een hecht en warm contact met mijn jaarclubgenoten.

Toen ik de overstap maakte naar Notarieel recht ben ik direct lid geworden van Nota Bene en ik heb ook hier een bestuursfunctie in bekleed. Het was officieel een studievereniging, maar borrelen en feesten konden wij als de beste. Mijn echtgenoot, Raymond Martens, heb ik ook leren kennen bij Nota Bene.

Het mooie van Nota Bene was dat je de mogelijkheid had om ook de hoogleraren en docenten op een andere manier te leren kennen.
Aan Nota Bene heb ik niet alleen een echtgenoot overgehouden maar ook een aantal zeer dierbare vrienden en vriendinnen, waarmee ik tot op de dag van vandaag nog contact heb.

De borrels op de woensdagen, maar vooral ook de reisjes naar het buitenland waren zeer memorabel.
Na het afstuderen hield het feesten bij Nota Bene niet op. Wij hebben de introductie van het nieuwe erfrecht van heel dichtbij meegemaakt. Toen het erfrecht eindelijk werd ingevoerd hebben wij dat ook met Nota Bene groots gevierd in Trianon met het zogenaamde langstlevende bal. Geheel gesponsord door uitvaartverzekeringen en voorzien van een muzikale omlijsting door prof. M.J. van Mourik zelf op zijn accordeon en door het dweilorkest Kappes Kook uit Venlo.

Ik kijk terug op een super leuke studententijd en hoop voor de huidige studenten dat ook zij alle vruchten plukken die er te plukken zijn tijdens de studententijd, al zal dat nu met corona soms lastig zijn.

Studeer met mate, en geniet vooral van het studentenleven. Echt serieuze tijden komen vanzelf nog in de toekomst!

O ja, na het afstuderen en de vele feesten heb ik mijn eerste baan gevonden in Oud-Gastel als kandidaat-notaris. Na een jaar ben ik terechtgekomen in Swalmen (Roermond). Nadat ik exact 6 jaar werkzaam was geweest als kandidaat-notaris ben ik benoemd tot notaris in Swalmen, inmiddels gemeente Roermond. Met heel veel plezier run ik daar samen met Esther te Veldhuis het notariskantoor.

Tot op de dag van vandaag ben ik blij en gelukkig dat ik destijds de keuze heb gemaakt om Notarieel recht te gaan studeren. Niets is mooier om mensen bij te staan bij alle belangrijke gebeurtenissen die in een mensenleven kunnen plaatsvinden.

 

Joyce Martens-Posthumus