OLAHW: Hung Nguyen

1024 768 N.S.V. Nota Bene

Voor notarissen en kandidaat-notarissen is december traditiegetrouw een drukke maand. Het is dan ook niet verwonderlijk dat voor deze maand een niet (kandidaat)-notaris aan het woord is. Uiteraard heb ik als ambtenaar bij de Belastingdienst genoeg tijd (lees: tijd over) om een stukje te schrijven voor onze mooie vereniging.

December is daarnaast ook een maand van terugblikken. Een maand met mooie tradities, zoals Sinterklaas, borrels, (veel) eten, cadeautjes en samen zijn met familie en vrienden. Kortom, december is altijd weer een ‘gezellige’ maand. En dit is ook precies hoe ik terugkijk op mijn tijd bij Nota Bene. Ik beschouw Nota Bene als een hechte en warme familie, die ook vol staat van de tradities. Denk aan het onlangs in opspraak geraakte Sinterklaascollege, de maandelijkse borrels, het speculeren wie volgend jaar ‘bestuur’ wordt, het eindfeest en de eindeloze ALV-avonden.

Als lid van onze vereniging zult u dit allemaal (gaan) meemaken. Wat dat betreft heeft iedereen een stem bij Nota Bene. Niet alleen komt dat tot uiting tijdens de karaokeborrels die de N.S.V. sinds dit jaar organiseert, en waar ik met veel jaloezie naar kijk, maar vooral tijdens de ALV-avonden. Tijdens de ALV komt de passie voor de vereniging het best naar boven drijven en lijkt het alsof iedereen een geel hesje draagt. Een kritische blik van de leden is van belang om de vereniging draaiende te houden. Onze minister-president zou zeggen dat ‘De N.S.V. vergeleken kan worden met een vaasje, dat door de leden wordt vastgehouden’.

Ook na mijn afstuderen afgelopen augustus heb ik kortstondig een geel hesje gedragen. Niet zozeer omdat ik protesteerde tegen de hoge brandstofaccijnzen, zwarte piet en het zorgstelstel, maar eigenlijk omdat ik gewoon bezig was met mijn verhuizing naar Arnhem. Sinds 1 oktober jl. werk ik als fiscalist omzetbelasting bij de Belastingdienst en woon ik op 10 minuten fietsafstand van kantoor. Het is voor mij de ideale stap geweest na een geslaagde studententijd. Het geeft aan dat het niet vanzelfsprekend is om de stap naar het notariaat te maken na het afronden van de studie Notarieel recht. Het is belangrijk om gedurende de studie te ontdekken waar je passie ligt.

Via deze weg wil ik u allen alvast fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019 wensen. In het bijzonder wens ik alle studerende leden veel sterkte en succes toe tijdens de aankomende tentamenperiode. Ook dat is helaas een traditie. Geniet van de mooie activiteiten die Nota Bene te bieden heeft.

Hartelijke groet,

Hung Nguyen