OLAHW: Fabiënne Reeling

1024 1024 N.S.V. Nota Bene

Het nieuwe jaar is nog maar net aangebroken en ik heb de eer dit nieuwe jaar af te trappen met een stuk in de rubriek ‘oud leden aan het woord’. Allereerst aan eenieder die dit stuk zal lezen: de beste wensen voor 2021!
Voor de lezers die mij wellicht niet kennen zal ik mijzelf even kort voorstellen: ik ben Fabiënne Reeling en in 2014 ben ik begonnen met studeren aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Ik had mij ingeschreven voor de dubbelstudie Recht & Management, maar al snel kwam ik erachter dat de studie bedrijfskunde toch niet helemaal bij mij paste. Ik vervolgde mijn studie Nederlands recht. Na één jaar studeren bleek ik meer interesse te hebben in rechtsgebieden zoals het personen-, familie- en erfrecht. Vakken zoals staats- en bestuursrecht vond ik maar niets. Zodoende kwam ik in aanraking met de studierichting Notarieel recht en heb ik de studierichting Nederlands recht achter mij gelaten.

Notarieel recht studeren in Nijmegen, is onlosmakelijk verbonden met N.S.V. Nota Bene. Zo kwam ook ik in september 2015 in aanraking met deze prachtige vereniging. Tijdens de welbekende kennismakingsactiviteit deden we spelletjes door de stad en sloten de avond af met een gezellig diner. Uiteindelijk na mijn ‘ontgroening’ tijdens de Algemene ledenvergadering mocht ik mijzelf lid noemen van de studentenvereniging N.S.V. Nota Bene. Jaren vol mooie activiteiten volgde: gezellig iedere maand borrelen, tal van kantoorbezoeken, het felbegeerde jaarlijkse bowlingtoernooi, hockeytoernooien, feestjes en ga zo maar door! Ergens tussendoor studeren was ook niet geheel onbelangrijk. Mijn mooiste herinneringen zijn toch wel de onvergetelijke studiereizen naar Madrid, Singapore en Shanghai.
In augustus 2019 behaalde ik mijn master en sloot ik (jammer genoeg) mijn studententijd af. Sinds september 2019 ben ik met veel plezier werkzaam als kandidaat-notaris bij Loyens & Loeff op de afdeling Family Owned Business and Private Wealth. Ondanks dat mijn studententijd nog maar anderhalf jaar achter mij ligt, voelt dit ineens al veel langer geleden. Door het schrijven van dit stuk kwamen alle mooie herinneringen aan deze tijd en N.S.V. Nota Bene weer naar boven en heb ik stiekem toch wel een beetje heimwee naar die mooie studententijd!

Fabiënne Reeling