OLAHW: Eri Saito

768 1024 N.S.V. Nota Bene

De eerste kennismaking met Nota Bene was in september 2007 en ja dat is dus, inderdaad, inmiddels alweer meer dan 10 jaar geleden…Jong en onbezonnen werd ik, omdat mijn mentormama’s en

-papa’s ook lid waren, lid van Nota Bene. Wat was dat een goede keuze! Want wat heb ik een aantal mooie jaren beleefd bij onze vereniging.

Zo heb ik in 2010 het Xe lustrum mogen organiseren en in 2012 het landelijk hockeytoernooi, met voor het eerst een thema. Dat was een geslaagd idee blijkt, want jaren later heeft het hockeytoernooi nog steeds een thema.

In 2010-2011 mocht ik plaatsnemen in het bestuur en dat jaar was een van mijn hoogtepunten uit mijn studententijd. Iedere maandag rond de klok van twaalf zaten wij met z’n allen in de bestuurskamer, toen nog aan de Thomas van Aquinostraat 6. Tot op de dag van vandaag heb ik profijt van de levenslessen die ik toen heb geleerd en ben ik dankbaar voor de vriendschappen die ik toen heb opgedaan.

Een ander hoogtepunt uit mijn studententijd is het LNSC van 2013 in Nijmegen. Samen met onder andere twee oud-bestuursgenoten van Nota Bene heb ik het landelijk congres mogen organiseren in de Sint Stevenskerk. Dit jaar is het aan onze opvolgers en zij gaan er ongetwijfeld een mooie dag van maken.

Naast vele uren gezelligheid, diverse vriendschappen en wijze levenslessen heeft Nota Bene mij ook een kijkje gegeven in de notariële wereld. Door diverse kantoorbezoeken en een stage wist ik dat ik na mijn studie aan de slag wilde gaan op een notariskantoor.

Sinds september 2013 ben ik werkzaam als kandidaat-notaris bij VDB Notarissen. Ik ben begonnen op zowel de sectie ondernemingsrecht als familierecht maar ik kwam er al gauw achter dat ik toch echt een Nijmeegse opleiding heb genoten. Inmiddels houd ik mij, met veel plezier, volledig bezig met estate planning/de familierechtpraktijk.

Het advies dat ik meekreeg toen ik ging studeren waarvan ik altijd dacht, ja dat zal wel, is echt waar en kan ik als werkende alleen maar beamen. Geniet van je tijd bij Nota Bene want hoe cliché het ook klinkt, de studententijd is echt de mooiste tijd van je leven!