OLAHW: Bas de Cooker

480 480 N.S.V. Nota Bene

Met één blik op de agenda der N.S.V. Nota Bene word je een ding duidelijk: de laatste maand vol met prachtige activiteiten is aangebroken alvorens de studieboeken weer opengeslagen moeten worden voor 1,5 maand hard studeren. Maar men zij niet getreurd; het voorjaar zal weer bol staan van de (landelijke) activiteiten.

Tijdens mijn tijd bij Nota Bene is mij duidelijk geworden dat er een patroon ontstaat in je studententijd. Een collegejaar begin je vol goede moed (en discipline) en de collegebanken zijn druk bezet. Tegen het einde van september beginnen de e-mails van de Ab-Actis je mailbox te vullen. Het is tijd voor twee maanden vol met activiteiten, welke onderverdeeld kunnen worden in nuttig en minder nuttig (waarbij ik de invulling hiervan volledig aan u laat). In december en januari is het tijd voor een “tussendoortje”: de tentamenperiode. In februari kruipt een ieder weer uit zijn of haar kluis om te constateren dat er ook nog een fenomeen genaamd daglicht bestaat. Er volgt een periode vol trein- en vliegreizen waar de gemiddelde rechtenstudent jaloers op is; het leven van een notariële student is uniek. Het collegejaar eindigt traditiegetrouw met het eindfeest, waarbij de laatste tentamens vakkundig uit het geheugen worden gewist. Na de zomer begint alles weer opnieuw.

In een collegejaar als lid van Nota Bene ontbreekt het aan één ding: rust. Het is belangrijk alle onderdelen als hiervoor genoemd even serieus te nemen en al je energie in te steken. De tentamens zijn belangrijk voor het papiertje dat je na je studie in de hoek van je kamer op een willekeurig kantoor zult zetten en af en toe eens af zult stoffen. De herinneringen die je op doet tijdens de vele activiteiten in Nijmegen, maar ook zeker tijdens de vele treinreizen als Nota Bene zich weer eens buiten de stadsmuren mag begeven, zullen vaker worden afgestoft. De herinneringen die je op doet, in welke toestand dan ook, zijn voor het leven en de contacten die je legt zullen je verder helpen in welke fase van je leven dan ook.

Je studententijd krijg je nooit meer terug, haal alles eruit wat erin zit en bedenk dat Nota Bene de springplank is voor je carrière, maar nog meer de bron van vele mooie herinneringen.