Kantoorspecials

Kantoorspecial AKD

500 257 N.S.V. Nota Bene
 1. Even voorstellen: kun je een korte inleiding geven over jezelf?

Ik ben Maud Creemers, 28 jaar en ik woon in Amsterdam. Sinds anderhalf jaar ben ik werkzaam als recruiter bij AKD. Nu werk ik twee dagen in de week in Amsterdam, twee dagen in Rotterdam en één dag in Brabant (Breda, Eindhoven of gecombineerd). Verder ga ik meestal één keer in de drie maanden naar Brussel.

 1. Wat kenmerkt jullie kantoor? Wat onderscheidt AKD van andere grote kantoren?

AKD is een full service topkantoor in de Benelux met aandacht voor zowel de advocatuur, het notariaat en de fiscale praktijk. Ook internationaal, buiten de Benelux, weet men ons goed te vinden. AKD heeft meerdere vestigingen in Nederland, hierdoor is de diversiteit van ons kantoor groot en voelt elk kantoor als middelgroot aan, terwijl onze zaken niet verschillen van andere grote kantoren. Vanaf de start van je loopbaan als advocaat-stagiaire, fiscalist of kandidaat-notaris bij AKD werk je zelfstandig in kleine teams aan grote zaken. Je krijgt snel verantwoordelijkheden en kunt intensieve persoonlijke begeleiding verwachten. Je maakt hierdoor in een korte tijd een inhoudelijke en persoonlijke groei door. Verder kennen wij als kantoor geen verplichte sectiewissel, iets wat bij andere kantoren nog wel gebruikelijk is.

 1. Hoe kunnen notariële studenten kennismaken met AKD? En kun je wat meer vertellen over AKDMY?

Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van onze notariële dag op 15 februari 2019. Daarnaast kunnen notariële studenten het gehele jaar door kennismaken met AKD, bijvoorbeeld door koffieafspraken/lunches met iemand van de sectie en met mijzelf. Tot slot bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om stage te lopen bij AKD. In een periode van 6 of 8 weken leer je ons kantoor in de dagelijkse praktijk goed kennen en wordt je overal bij betrokken.

AKDMY is het opleidingshuis van AKD en is bedoeld voor tweede- of derdejaars bachelor rechtenstudenten die het talent en de motivatie hebben om te groeien en die een vliegende start willen maken op de arbeidsmarkt. Met AKDMY heb je de mogelijkheid om unieke persoonlijke trainingen, workshops en colleges te volgen die je niet tijdens je studie kunt volgen, on- en offline. Je groeit in persoonlijkheid, ontwikkelt razendsnel je talent en bouwt aan een ijzersterk portfolio. Je kunt jezelf aanmelden via www.akdmy.nl.

 1. Waar letten jullie als recruiters op bij studenten?

Wij zoeken studenten en starters die weten wat zij willen, die bij ons passen zowel persoonlijk als inhoudelijk en die ambities hebben om specialist te worden. Zelfstandigheid, specialisatie en het ondernemerschap staan centraal in je loopbaan bij AKD. Dit zijn dan ook eigenschappen die wij zoeken in de profielen van studenten en starters. Daarnaast letten wij op de motivatie om bij AKD te komen werken, stagebeoordelingen, cijfers en persoonlijke verzorging.

 1. Kun je wat meer vertellen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?

AKD levert een bijzondere bijdrage aan de stichting ‘make a wish’. Iedereen op kantoor heeft ooit een keer in de carrière bij AKD een ziek kindje geholpen met het vervullen van zijn of haar wens. Ook is ons pand het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld. Daarnaast helpen wij ook beginnende ondernemers met hun startups, door het aanbieden van een gereduceerd tarief voor onze diensten.

 1. Organiseert AKD (informele) activiteiten voor haar medewerkers? Indien ja, waar valt aan te denken?

Zeker! Denk aan verschillende (thema)borrels, cabaret, bootcamp, zomer- en winter hockeycompetitie, ski-reis, marathons, AKD Challenge (fietsend langs alle locaties van AKD), Young Business Club Event en de AKDAY. AKDAY is een hele dag buiten kantoor met alle vestigingen om het afgelopen boekjaar te beschouwen, een blik op de toekomst te werpen en gezellig met elkaar bij te kletsen. Juist met de informele activiteiten leer je elkaar in een andere sfeer wat beter kennen.

 

 1. Even voorstellen: kun je een korte inleiding geven over jezelf?

Ik ben Elise van Leeuwen, 26 jaar en ik woon in Voorschoten. Ik heb in Nijmegen gestudeerd en in 2015/2016 heb ik de functie als Quaestor vervuld bij N.S.V. Nota Bene. Ik ben één jaar geleden begonnen met werken bij AKD in Amsterdam op de corporate sectie, ondernemingsrecht.

 1. Waaruit bestaan de werkzaamheden en hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

De werkzaamheden zijn heel divers. Denk o.a. aan herstructureringen van bedrijven, oprichtingen van verschillende rechtsvormen en aandelenoverdrachten bij onder andere overnames. Op een gemiddelde dag ben ik rond 09.00 uur op kantoor en ga ik tussen 17.30 uur en 18.30 uur weer richting huis. Geen keihard overwerken dus, haha. Je moet eigenlijk voor jezelf een soort lijstje maken van wat het belangrijkste is, wat wanneer af moet en wat er dus als eerste gedaan moet worden. Vaak kun je het lijstje afwerken, maar soms is er een spoedklus en dan moet dat tussendoor. Ook werken we veel samen met de fiscalisten, omdat we bij veel van onze werkzaamheden ook moeten kijken naar het fiscale plaatje.

 1. Hoe ervaar je het om te werken en daarnaast de notariële beroepsopleiding te doen?

In het begin vond ik het best wel heftig, maar het went vanzelf. Elke dag zie en leer je weer nieuwe dingen op het werk, voornamelijk in het begin. Als je daarnaast ook nog naar de beroepsopleiding moet en je opdrachten daarvoor moet voorbereiden, kost dat veel energie. Toch vind ik het wel een leuke afwisseling, want je zit echt weer een beetje in college en je komt veel bekenden tegen waar je uiteindelijk een praatje mee maakt.

 1. Wat maakt het voor jou leuk om bij AKD te werken? Hoe ervaar je de sfeer op kantoor?

De sfeer op kantoor is heel goed en gemoedelijk. Je hoeft niet bang te zijn om bij iemand naar binnen te lopen, iedereen staat open om je te helpen of om samen met je te werken. Doordat er veel jonge mensen werken kun je, naast het harde werken, ook andere leuke dingen met elkaar bespreken. Dat maakt het voor mij heel leuk om hier te werken.

 1. Heb je nog (gouden) tips voor de gemiddelde Nota Bene student?

Ga vooral stage lopen en kijken wat je leuk vindt. Sfeer proeven op kantoren, want je komt er pas achter of dat je een kantoor leuk vindt als je er een paar weken/maanden hebt rondgelopen. Op de Zuidas zal het inhoudelijke werk onderling niet zoveel verschillen en het soort cliënten is bijna overal wel gelijk. De visie van het kantoor en hoe medewerkers met elkaar omgaan zijn de dingen waar je op moet letten. Laat je ook niet beïnvloeden door wat andere mensen vinden dat je zou moeten doen. Het is immers je eigen keuze!