Kantoorspecial AKD

150 150 N.S.V. Nota Bene

 

  1. Even voorstellen: kun je een korte inleiding geven over jezelf?

Ik ben Maud Creemers, 28 jaar en ik woon in Amsterdam. Sinds anderhalf jaar ben ik werkzaam als recruiter bij AKD. Nu werk ik twee dagen in de week in Amsterdam, twee dagen in Rotterdam en één dag in Brabant (Breda, Eindhoven of gecombineerd). Verder ga ik meestal één keer in de drie maanden naar Brussel.

  1. Wat kenmerkt jullie kantoor? Wat onderscheidt AKD van andere grote kantoren?

AKD is een full service topkantoor in de Benelux met aandacht voor zowel de advocatuur, het notariaat en de fiscale praktijk. Ook internationaal, buiten de Benelux, weet men ons goed te vinden. AKD heeft meerdere vestigingen in Nederland, hierdoor is de diversiteit van ons kantoor groot en voelt elk kantoor als middelgroot aan, terwijl onze zaken niet verschillen van andere grote kantoren. Vanaf de start van je loopbaan als advocaat-stagiaire, fiscalist of kandidaat-notaris bij AKD werk je zelfstandig in kleine teams aan grote zaken. Je krijgt snel verantwoordelijkheden en kunt intensieve persoonlijke begeleiding verwachten. Je maakt hierdoor in een korte tijd een inhoudelijke en persoonlijke groei door. Verder kennen wij als kantoor geen verplichte sectiewissel, iets wat bij andere kantoren nog wel gebruikelijk is.

  1. Hoe kunnen notariële studenten kennismaken met AKD? En kun je wat meer vertellen over AKDMY?

Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van onze notariële dag op 15 februari 2019. Daarnaast kunnen notariële studenten het gehele jaar door kennismaken met AKD, bijvoorbeeld door koffieafspraken/lunches met iemand van de sectie en met mijzelf. Tot slot bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om stage te lopen bij AKD. In een periode van 6 of 8 weken leer je ons kantoor in de dagelijkse praktijk goed kennen en wordt je overal bij betrokken.

AKDMY is het opleidingshuis van AKD en is bedoeld voor tweede- of derdejaars bachelor rechtenstudenten die het talent en de motivatie hebben om te groeien en die een vliegende start willen maken op de arbeidsmarkt. Met AKDMY heb je de mogelijkheid om unieke persoonlijke trainingen, workshops en colleges te volgen die je niet tijdens je studie kunt volgen, on- en offline. Je groeit in persoonlijkheid, ontwikkelt razendsnel je talent en bouwt aan een ijzersterk portfolio. Je kunt jezelf aanmelden via www.akdmy.nl.

  1. Waar letten jullie als recruiters op bij studenten?

Wij zoeken studenten en starters die weten wat zij willen, die bij ons passen zowel persoonlijk als inhoudelijk en die ambities hebben om specialist te worden. Zelfstandigheid, specialisatie en het ondernemerschap staan centraal in je loopbaan bij AKD. Dit zijn dan ook eigenschappen die wij zoeken in de profielen van studenten en starters. Daarnaast letten wij op de motivatie om bij AKD te komen werken, stagebeoordelingen, cijfers en persoonlijke verzorging.

  1. Kun je wat meer vertellen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?

AKD levert een bijzondere bijdrage aan de stichting ‘make a wish’. Iedereen op kantoor heeft ooit een keer in de carrière bij AKD een ziek kindje geholpen met het vervullen van zijn of haar wens. Ook is ons pand het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld. Daarnaast helpen wij ook beginnende ondernemers met hun startups, door het aanbieden van een gereduceerd tarief voor onze diensten.

  1. Organiseert AKD (informele) activiteiten voor haar medewerkers? Indien ja, waar valt aan te denken?

Zeker! Denk aan verschillende (thema)borrels, cabaret, bootcamp, zomer- en winter hockeycompetitie, ski-reis, marathons, AKD Challenge (fietsend langs alle locaties van AKD), Young Business Club Event en de AKDAY. AKDAY is een hele dag buiten kantoor met alle vestigingen om het afgelopen boekjaar te beschouwen, een blik op de toekomst te werpen en gezellig met elkaar bij te kletsen. Juist met de informele activiteiten leer je elkaar in een andere sfeer wat beter kennen.