FBN Juristen – Sponsor van de maand oktober!

568 89 N.S.V. Nota Bene

FBN Juristen – de kennispartner van het notariaat!

FBN Juristen bestaat inmiddels al ruim 30 jaar en is een begrip in de notariële wereld. Wij zijn één van de grootste spelers op het gebied van cursussen (zowel fysiek als online) voor juristen werkzaam in op de notariële rechtsgebieden. Daarnaast is ons kantoor uitgever van kennisbank Via Juridica. Deze kennisbank bevat een schat aan fiscale en civiele informatie en is onlangs uitgebreid met databank Wwft. Door de praktische opzet is Via Juridica het ideale naslagwerk voor de dagelijkse praktijk en wordt het door ruim 40% van de notariskantoren gebruikt.

Naast cursusaanbieder en uitgever van de notariële databank heeft FBN Juristen een adviespraktijk voor (kandidaat-)notarissen en geven wij diverse publicaties uit (o.a. het Vakblad PE Notariaat).

Kennisbank Via Juridica gratis voor studenten!

Via Juridica is een kennisbank die zich specifiek richt op professionals die werkzaam zijn op het notariële vakgebied. De kern van de databank bestaat uit artikelsgewijs commentaar op notariële wetgeving, zowel civiel als fiscaal.

Omdat veel notariskantoren gebruik maken van deze kennisbank vindt FBN Juristen het belangrijk dat notarieel studenten hiermee leren werken en alvast kunnen inzetten tijdens hun studie. Daarom hebben wij speciaal voor studenten de notariële kennisbank gratis beschikbaar gesteld! Het gratis studentenabonnement kan worden aangevraagd via deze link: https://www.fbn.nl/kennisbank/.

Stageplekken

Ons kantoor is doorlopend op zoek naar stagiairs (WO-rechtenstudent in de afrondende fase van de bachelor of master). De werkzaamheden bestaan met name uit het onder begeleiding werken aan juridische stukken voor diverse FBN-producten. Dit kan zowel het fiscale als het civiele werkterrein betreffen (notariële belastingen, ondernemingsrecht, vastgoed en huwelijksvermogens- en erfrecht, Wwft). Je houdt de fiscale en civiele actualiteiten op de notariële vakgebieden bij ten behoeve van de selectie van onderwerpen voor de databank en werkt onder begeleiding aan stukken voor Via Juridica en de nieuwsbrief. Daarnaast zal je hulp worden ingeroepen om juridische problemen uit te zoeken, bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen die door de gebruikers van Via Juridica worden ingediend.

Bij FBN Juristen zal de nadruk liggen op het ervaren hoe het is om te werken op hoog wetenschappelijk niveau bij hét kenniscentrum voor het notariaat. Je krijgt bovendien de gelegenheid je juridische schrijfvaardigheden te ontwikkelen, cursussen van FBN Juristen bij te wonen, waardevolle connecties te maken binnen de juridische wereld en je kennis te verdiepen.

Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl.

Klik hier voor meer informatie over de vacature: https://www.fbn.nl/vacatures/